Hoe start ik met de teeltmodule?

In de teeltmodule worden alle teelten die bewerkt worden geregistreerd. De teelt module is dan ook de basis van Agromanager. Alle gegevens onder de teeltmodule moeten eenmaal geregistreerd worden bij het eerste gebruik. Vanaf dat hier alles correct geregistreerd is, dan kan de registratie van het Fruit, Spuitschrift en kwaliteit beginnen.

Stap 1 - Percelen registreren

Als eerste stap moeten de percelen geregistreerd worden in Agromanager. Een perceel is het stuk grond waarop een teelt gepland wordt. Door in het overzichtsscherm op nieuw te klikken kan je een nieuw perceel aanmaken. Dan hoef je enkel de perceelgegevens in te vullen en op opslaan te klikken. Niet alle velden zijn verplicht voor teelt registratie. Wanneer je op opslaan klikt, en er komt een rode kader rond het tekstveld, dan moet je dit veld nog invullen. Om het perceel op te slagen moet je op opslaan klikken. vervolgens zie je de details van het perceel dat je zojuist hebt aangemaakt.

Tip

Wil je snel navigeren tussen verschillende schermen dan kan je de breadcrumb (Home/Percelen/Perceelsnaam) bovenaan het scherm proberen

Meer info vind je hier

Stap 2 - Teelten registreren

Nadat alle percelen geregistreerd zijn, dan kan je vervolgens de teelten gaan registreren. Deze teelten worden bijgehouden onder het onderdeel Teelten in de hoofdmenu. Wanneer je hierop klikt, zie je het overzicht van alle teelten en dat er nog geen geregistreerd zijn. Door op Nieuwe teelt te klikken kan je alvast een nieuwe teelt toevoegen. Een teelt bevindt zich steeds op één perceel, en heeft steeds één gewas.

Vervolgens kan je de teelt intekenen en alle gegevens invullen. Wanneer je problemen hebt met het intekenen van een teelt, dan kan je steeds het volgende artikel raadplegen: Hoe moet ik een teelt intekenen?

Wanneer je een teelt succesvol hebt ingetekend, kan je terug keren naar het overzichtsscherm. Hier zie je dat de nieuwe teelt is opgenomen in het teelt overzicht.

Meer info vind je hier

Stap 3 - Weerstation registreren (optioneel)

Als laatste stap, kan je nog een weerstation registreren. Dit is optioneel, omdat er al voor jouw bedrijf een virtueel weerstation via internet is aangemaakt. Dit weerstation wordt gebruikt om weergegevens op te slagen, later gaan we dit gebruiken voor in het spuitschrift. zo weet je steeds welk weer het was tijdens de behandeling.

Heb je een eigen weerstation? Dan kan je deze momenteel nog door ons laten toevoegen. Binnenkort komt de optie beschikbaar dat je dit zelf kan doen.