Hoe koppel ik een weerstation aan mijn Agromanager?

Weerstation overzicht openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module Teelt terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop, waaronder de knop Weerstation. Door hier op te drukken open je het scherm met een overzicht van al je weerstations.

Nieuw VIRTUEEL weerstation toevoegen

Bovenaan de lijst, vind je de groene knop Nieuw weerstation terug. Als je hier op klikt, verkrijg je de opties Virtueel, Wolky Tolky en Davis Instruments. Om een virtueel weerstation aan te maken, dien je te klikken op Virtueel. Door hier op te klikken open je het scherm om een nieuw virtueel weerstation aan te maken.

Voor het koppelen van een Wolky Tolky of Davis Instruments, scrol je best even naar beneden.

Locatie toestaan of blokkeren

Links bovenaan kan je aanduiden of je je locatie wilt aanzetten of niet.

• Indien je op Toestaan klikt, dan wordt er een automatische positiebepaling gedaan via de webbrowser. De automatische locatie kan soms afwijken van de gewenste locatie. Indien dit het geval is, klink dan de gewenste locatie aan op de kaart.
  • Indien je op Blokkeren klikt, gebeurt dit niet.

Weerstation aanduiden

Rechts van je scherm verkrijg je een kaart. Zoek op deze kaart het perceel waar je een weerstation wilt toevoegen. Je krijgt het volgende:

Gegevens invullen

Aan de linkerkant van uw scherm vul je de gegevens in van dit nieuw weerstation.:

Naam: Elk weerstation wordt van een naam voorzien.
Bron: De online service waarvan de weergegevens worden opgehaald.
Interval: Het aantal uur dat de data opnieuw wordt opgehaald.

Teelten koppelen

Links onderaan kan je de teelten selecteren waaraan je het weerstation wenst te koppelen.

Weerstation opslaan

Je kan de teelt opslaan door op de groene knop Opslaan te klikken. Daarna is jouw weerstation aangemaakt en kan je zien welke teelten hieraan gekoppeld zijn. Als je in het detail van de gekoppelde teelten gaat kijken of in de teelten zelf, kan je in één oogopslag de temperatuur, luchtvochtigheid en weersomstandigheden per teelt aflezen.

Nieuwe Wolky Tolky weerstation toevoegen

Bovenaan de lijst, vind je de groene knop Nieuw weerstation terug. Als je hier op klikt, verkrijg je de opties Virtueel, Wolky Tolky en Davis Instruments. Om een Wolky Tolky te koppelen, dien je te klikken op Wolky Tolky.

Agromanager ID invullen

Geef uw Agromanager ID in. U vindt dit ID-nummer terug in de Wolky Tolky App onder About.
Druk vervolgens op de blauwe knop Stations ophalen.

Stations aanmaken

Rechts van uw stations, vind je de groene knop Aanmaken terug. Als je hier op klikt, verkrijg je een scherm om je station aan te maken.