Hoe voeg ik een nieuw virtueel weerstation toe?

Stap 1 - Teelt module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module Teelt terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Stap 2 - Weerstation overzicht openen

In het overzicht dat zich onder Teelt bevindt, vind je de knop Weerstation. Door hier op te drukken open je het scherm met een overzicht van al je weerstations.

Stap 3 - Nieuw weerstation toevoegen

Bovenaan de lijst, vind je de groene knop Nieuw weerstation terug. Als je hier op klikt, verkrijg je de opties Virtueel, Wolky Tolky en Davis Instruments. Om een virtueel weerstation aan te maken, dien je te klikken op Virtueel. Door hier op te klikken open je het scherm om een nieuw virtueel weerstation aan te maken.

Indien je een Wolky Tolky wilt koppelen aan uw Agromanager, verwijzen we graag door naar het volgende artikel: Hoe koppel ik een Wolky Tolky aan mijn Agromanager?

Stap 4 - Locatie toestaan of blokkeren

Links bovenaan kan je aanduiden of je je locatie wilt aanzetten of niet.

• Indien je op Toestaan klikt, dan wordt er een automatische locatiebepaling gedaan via de webbrowser. De automatische locatie kan soms afwijken van de gewenste locatie. Indien dit het geval is, klink dan de gewenste locatie aan op de kaart.
  • Indien je op Blokkeren klikt, gebeurt dit niet.

Stap 5 - Weerstation aanduiden

Rechts van je scherm verkrijg je een kaart. Zoek op deze kaart het perceel waar je een weerstation wilt toevoegen. Je krijgt het volgende:

Stap 5 - Gegevens invullen

Aan de linkerkant van uw scherm vul je de gegevens in van dit nieuw weerstation.:

Naam: Elk weerstation wordt van een naam voorzien.
Bron: De online service waarvan de weergegevens worden opgehaald.
Interval: Het aantal uur dat de data opnieuw wordt opgehaald.

Stap 6 - Teelten koppelen

Links onderaan kan je de teelten selecteren waaraan je het weerstation wenst te koppelen.

Stap 7 - Weerstation opslaan

Je kan de teelt opslaan door op de groene knop Opslaan te klikken. Daarna is jouw weerstation aangemaakt en kan je zien welke teelten hieraan gekoppeld zijn. Als je in het detail van de gekoppelde teelten gaat kijken of in de teelten zelf, kan je in één oogopslag de temperatuur, luchtvochtigheid en weersomstandigheden per teelt aflezen.