Hoe maak ik een nieuwe bestelling aan?

Vereiste

• Alvorens je deze stappen kan toepassen dien je eerst leeggoed toe te voegen in 'Mijn bedrijf".
    Klik hier voor de stappen
    .
  • Alvorens je deze stappen kan toepassen dien je eerst verpakking toe te voegen in 'Mijn bedrijf".
    Klik hier voor de stappen
    .

Sorteer module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module "sorteren" terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Bestellingen openen

In het overzicht dat zich onder "Sorteren" bevindt, vind je de map "Bestellingen". Door hier op te klikken krijg je weer verschillende opties onder deze knop.

Overzicht openen

In het overzicht dat zich onder de map "Bestellingen" bevindt, vind je het onderdeel "Overzicht". Door hier op te klikken krijg je een overzicht van de variëteiten en hun bestellingen.

Nieuwe bestelling

Bovenaan de overzichtslijst vind je de groene knop "Nieuwe bestelling" terug. Door hier op te klikken open je het scherm om een nieuwe bestelling aan te maken.

Bestelling gegevens invoeren

Bij deze stap dien je drie onderdelen te doorlopen.

Fruitgegevens

Het eerste onderdeel voor een nieuwe fruitregistratie is het onderdeel "Fruit gegevens".
Hier moeten de volgende parameters ingevuld worden:

Klant: Duid aan wie de klant is van het fruit waarvan je een fruitregistratie wilt aanmaken.
Ondermaat: Geef de ondermaat in van de variëteit.
Bovenmaat: Geef de bovenmaat in van de variëteit.
Categorie: Duid de categorie aan van dit fruit. Voor een nieuwe categorie aan te maken verwijzen wij je graag door naar het artikel "Hoe voeg ik een nieuw item in de lijst toe?"
Variëteit: Dit wordt automatisch ingevuld. Dit zou ook normaal gezien niet meer moeten veranderd worden.
Teelt: Dit wordt automatisch ingevuld. Dit zou ook normaal gezien niet meer moeten veranderd worden.
Aantal: Hier heb je twee mogelijkheden:
Op voorraad: je maakt zoveel mogelijk stuks van dit type
Aantal stuks: Als je dit hebt aangeduid, verschijnt er een nieuwe parameter "Aantal stuks". Hier stel je het aantal stuks in voor deze bestelling.
Land van oorsprong: Uit welk land komt het fruit?

Klik vervolgens op de groene knop "Next". Hierdoor kom je op het scherm voor de verpakking gegevens aan te duiden.

Verpakkinggegevens

Bij het onderdeel "Verpakking gegevens" heb je twee mogelijkheden:

Indien je type verpakking een voorraadkist is, moet je de volgende parameters invullen:

Verpakkingsnaam: Duid de juiste verpakkingsnaam aan.
Voorraadkist: Duid het juiste voorraadkist aan. Het kan zijn dat dit automatisch wordt ingevuld.
Fruit gewicht:Dit is het gewicht van het fruit per voorraadkist.

Indien je type verpakking een colli/pallet is, moet je de volgende parameters invullen:

Verpakkingsnaam: Duid de juiste verpakkingsnaam aan.
Colli: Duid de juist colli aan. Het kan zijn dat dit automatisch wordt ingevuld.
Colli aantal: Dit is het aantal colli's er op 1 pallet staan.
Fruit gewicht: Dit is het gewicht van het fruit per colli.
Pallet: Duid het juiste pallet aan.

Indien de parameters ingevuld zijn, klik dan op de groene knop "Next". Deze knop staat rechts onderaan de parameters.

Varia gegevens

Bij het scherm "Varia" moeten de volgende parameters ingevuld worden:

Etiket lay-out: Hier heb je de keuze uit volgende:
Volledig: Op het etiket zal alle informatie staan.
Minimaal: De info op het etiket zal minimaal zijn.
Maat en klasse: Alleen de maat en klasse staan op het etiket.
Sorteermachine: Duid het juiste machine aan die deze sortering zal uitvoeren
Sorteer instructies: Indien er instructies moeten zijn bij het sorteren, kan je die hier invullen. Indien je een sorteerinstructie wilt aanmaken verwijzen wij je graag door naar het artikel "Hoe voeg ik een nieuwe sorteerinstructie in?"
Sorteerder: Wie sorteert deze bestelling

Vervolgens klik je op de groene knop "Finish". Deze bevindt zich onderaan de parameters.

Als je hier op klikt, wordt deze bestelling opgeslagen en zie je op je scherm een overzicht verschijnen met de details van deze bestelling.