Hoe voeg ik een nieuw sorteerlot toe?

Vereiste

• Alvorens je deze stappen kan toepassen dien je eerst een sorteermachine toe te voegen.
    Klik hier voor de stappen
    .
  • Alvorens je deze stappen kan toepassen dien je eerst een opdrachtgever/ Teler (indien  je sorteert voor derde) toe te voegen.
    Klik hier voor de stappen
    .

Sorteer module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module "sorteren" terug. Door deze aan te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Sorteerlot openen

Onder de menu Sorteren vind je verschillende items terug waaronder Sorteerlot. Via dit item open je het scherm met een overzicht van al je sorteerloten.

Nieuw sorteerlot

Klik bovenaan de overzichtslijst op Nieuw sorteerlot. Duid vervolgens aan of het gaat om een sortering of een ompak. Indien u voor Sortering kiest, volgt u de volgende stappen. voor Ompak, scroll je best even door.

• Sortering: Je gaat ongesorteerd fruit sorteren.
  • Ompak: Je gaat gesorteerd fruit opnieuw laten verpakken.

Sortering

Lotgegevens invullen

Om een sorteerlot aan te maken moeten de volgende parameters ingevuld te worden:

• Datum: Dit is de datum wanneer dit sorteerlot wordt uitgevoerd.
  • Lot naam: Elk sorteerlot heeft een naam nodig.
  • Lot referentie: Hier krijg je de mogelijkheid om een referentie aan jouw sorteerlot toe te voegen.
  • Sorteermachine: Duid de machine aan waarop je dit sorteerlot zal uitvoeren.
  • Opdrachtgever: Duid hier de opdrachtgever aan van dit sorteerlot.
  • Verpakker: Duid hier de verpakker aan van dit sorteerlot.
  • Opmerkingen: Hier heb je de mogelijkheid om iets over het sorteerlot te zeggen wat voor jou belangrijk is. Dit veld is uiteraard niet verplicht.

Opties

Bij dit onderdeel krijg je de kans om volgende vragen te beantwoorden:

• Automatische teelt wissel bij registratie?
  • Registreer verantwoordelijke?

Deze antwoorden staan automatisch ingevuld maar je kan de antwoorden aanpassen door op Opties te klikken of op het pijltje rechts.

Fruit invoer

Dit onderdeel is omtrent het fruit dat wordt INGEVOERD in het sorteerlot. Hierbij dienen volgende parameters ingevuld worden:

• Teler: Hier kan je aanduiden of je fruit van één teler (Beperkt) of meerdere telers (Alle) wilt sorteren. Als je kiest voor Beperkt, dien je rechts daarvan de teler aan te duiden.
  • Variëteit: Duid hier de variëteit aan die je wenst te sorteren.
  • Land van oorsprong: Hier kan je aanduiden of je fruit van één land (Beperkt) of van meerdere landen (Alle) wilt sorteren. Als je kiest voor Beperkt, dien je rechts daarvan het land van oorsprong aan te duiden.

Fruit registratie

Dit onderdeel is omtrent welke gegevens er vermeld moeten staan op het etiket van de verpakking.

Indien je bij Fruit invoer alle parameters op Beperkt hebt ingevoerd, zal je dit onderdeel niet kunnen veranderen. Indien je bij één van deze parameters de optie Alle hebt aangeduid, kan je één of meerdere van volgende parameters aanpassen:.

• Teler: Duid hier de teler aan die vermeld dient te staan op het etiket / de uitvoer.
  • Variëteit: Deze parameter kan je niet aanpassen.
  • Land van oorsprong: Duid hier het land van oorsprong aan die vermeld dient te staan op het etiket / de uitvoer.

Producten

Als je alle gegevens hebt ingevuld zullen de producten die aan deze keuzes voldoen verschijnen bij het onderdeel Producten onderaan jouw scherm. Hier kan je aanduiden welke producten je wilt koppelen aan dit sorteerlot.

Sorteerlot opslaan

Als alle gegevens zijn ingevuld klik je op Opslaan om de gegevens te bewaren. Vervolgens kom je op het scherm met alle gegevens van je sorteerlot.

Ompak

Lotgegevens invullen

Om een sorteerlot aan te maken moeten de volgende parameters ingevuld te worden:

• Datum: Dit is de datum wanneer dit sorteerlot wordt uitgevoerd.
  • Lot naam: Elk sorteerlot heeft een naam nodig.
  • Lot referentie: Hier krijg je de mogelijkheid om een referentie aan jouw sorteerlot toe te voegen.
  • Sorteermachine: Duid de machine aan waarop je dit sorteerlot zult uitvoeren.
  • Opdrachtgever: Duid hier de opdrachtgever aan van dit sorteerlot.
  • Verpakker: Duid hier de verpakker aan van dit sorteerlot.
  • Opmerkingen: Hier heb je de mogelijkheid om iets over het sorteerlot te zeggen wat voor jou belangrijk is. Dit veld is uiteraard niet verplicht.

Opties

Bij dit onderdeel krijg je de kans om volgende vragen te beantwoorden:

• Automatische teelt wissel bij registratie?
  • Registreer verantwoordelijke?

Deze antwoorden staan automatisch ingevuld maar je kan de antwoorden aanpassen door op Opties te klikken of op het pijltje rechts.

Fruit invoer

Dit onderdeel is omtrent het fruit dat wordt INGEVOERD in het sorteerlot. Hierbij dienen volgende parameters ingevuld worden:

• Teler: Hier kan je aanduiden of je fruit van één teler (Beperkt) of meerdere telers (Alle) wilt sorteren. Als je kiest voor Beperkt, dien je rechts daarvan de teler aan te duiden.
  • Variëteit: Duid hier de variëteit aan die je wenst te sorteren.
  • Land van oorsprong: Hier kan je aanduiden of je fruit van één land (Beperkt) of van meerdere landen (Alle) wilt sorteren. Als je kiest voor Beperkt, dien je rechts daarvan het land van oorsprong aan te duiden.

Fruit registratie

Dit onderdeel is omtrent welke gegevens er vermeld moeten staan op het etiket van de verpakking.

Indien je bij Fruit invoer alle parameters op Beperkt hebt ingevoerd, zal je dit onderdeel niet kunnen veranderen. Indien je bij één van deze parameters de optie Alle hebt aangeduid, kan je één of meerdere van volgende parameters aanpassen:.

• Teler: Duid hier de teler aan die vermeld dient te staan op het etiket / de uitvoer.
  • Variëteit: Deze parameter kan je niet aanpassen.
  • Land van oorsprong: Duid hier het land van oorsprong aan die vermeld dient te staan op het etiket / de uitvoer.

Leeggoed

Vermits het om een ompak gaat, dien je aan te geven wat er met het leeggoed gebeurd. Dit doe je in bij het onderdeel Leeggoed

• Leeggoed hergebruikenin?
    Hier kan je aanduiden of je het leeggoed zal gebruiken in de sortering (welke sorteermachine) of dat je het in de voorraad gaat opslaan.
  • Leeggoed direct hergebruiken?
    Duidt hier aan of je het leeggoed al dan niet direct zult hergebruiken.

Producten

Als je reeds producten hebt aangemaakt en je alle gegevens ingevuld hebt zullen de producten die aan deze keuzes voldoen verschijnen bij het onderdeel Producten onderaan jou scherm. Hier kan je aanduiden welke producten je wilt koppelen aan dit sorteerlot.

Als je nog geen producten hebt aangemaakt, zal er in dit onderdeel niets verschijnen. Dit is geen belemmering bij het opslaan van het sorteerlot.

Sorteerlot opslaan

Als alle gegevens zijn ingevuld klik je op Opslaan om de gegevens te bewaren. Vervolgens kom je op het scherm met alle gegevens van je sorteerlot.