Hoe voeg ik een nieuwe fenologie toe?

Vereiste

Spuitschrift module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module "spuitschrift" terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Behandelingen openen

In het overzicht dat zich onder "Spuitschrift" bevindt, vind je de knop "Behandelingen". Door hier op te drukken, open je de map "Behandelingen".

Fenologie openen

Nadat je op "Behandelingen" geklikt hebt, heb je nu de mogelijkheid om op "Fenologie" te klikken. Als je hier op klikt open je een scherm met een overzicht van alle fenologische stadia per gewas.

Wil je enkel de ingevulde fenolgie zien van een bepaald jaar? Klik dan op de blauwe knop
"periode filter". Deze kan je rechtsboven in het scherm terugvinden.
Hier bepaal je de start -en einddatum van de weergave die je wenst te zien.

Gewas selecteren

Aan de linkerkant van je scherm zie je een lijst met jouw gewassen. Klik op het gewas waarvan u een nieuwe fenologie wilt toevoegen.

Nieuwe registratie

Je klikt op het gewas waarvoor je een nieuwe fenologie zou willen toevoegen. Onderaan rechts vind je de groene knop "Nieuwe registratie". Door hier op te klikken kom je meteen in het scherm waar je de nodige gegevens kan invullen.

Gegevens invullen

Je krijgt een scherm waar je de registraties kunt maken. Hier duid je de datum aan vanaf wanneer de fenologie van start gaat en kies je het stadium.

Selectie variëteiten
Bij de eerste regel kan je kiezen of de fenologie van toepassing is op "alle varieteiten" of "selectie". Bij dit laatse heb je de mogelijkheid om in het vak "variëteiten" aan te klikken op welke variëteit(en) dit stadium van toepassing is.

Selectie teelten
Bij de tweede regel kan je kiezen of de fenologie van toepassing op "alle teelten" of "selectie" van de gekozen variëteit. Bij selectie kan je in het vak "teelten" kiezen op welke teelt(en) dit stadium van toepassing is.

Registratie opslaan

Als je alle stadia correct hebt aangeduid en je datum klopt, klik je op de groene knop "Opslaan". Deze staat onderaan de lijst.