Hoe maak ik een nieuw perceel aan?

Stap 1 - Teelt module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier zie je de module Teelt staan. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Stap 2 - Percelen overzicht openen

In het overzicht dat zich onder Teelt bevindt, vind je de knop Percelen. Door hier op te drukken open je het scherm met een overzicht van al je percelen.

Stap 3 - Nieuw Perceel toevoegen

Bovenaan de lijst van alle percelen, vind je de groene knop Nieuw perceel terug. Door hier op te klikken open je het scherm om een nieuw perceel aan te maken.

Stap 4 - Gegevens invullen

In het nieuwe scherm dat vervolgens opent, kan je alle parameters invullen om een nieuw perceel aan te maken.

Bij het aanmaken moeten de volgende parameters ingevuld worden:

• PerceelNr: Dit is het volgnummer van dit perceel.
  • Perceel naam: Hier wordt de naam van het perceel ingevuld.
  • KadasterNr: Geef (optioneel) je kadasternummer in.
  • GLN Nummer: Geef (optioneel) je GLN Nummer in.
  • Teler: Hier wordt de teler aangeduid van het perceel.
  • Land: Het land waar het perceel zich in bevindt.
  • Grondgebonden: Hier kan je aanduiden of het grondgebonden is.
  • Waterwinningsgebied: Hier duid je aan of het perceel in een waterwinningsgebied is gelegen.
  • Opmerkingen: Vrij invulveld waar je zelf nog iets kwijt kunt over het perceel.

Stap 5 - Opslaan

Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld, kan je onderaan het scherm op Opslaan klikken. Vervolgens opent het overzicht van alle details van dit perceel. Als je hierna op Percelen klikt in de teeltmodule, zal dit perceel in de lijst staan.