Hoe maak ik een nieuwe kas aan?

Stap 1 - Teelt module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module teelt terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Stap 2 - Kassen overzicht openen

In het overzicht dat zich onder Teelt bevindt, vind je de knop Kassen. Door hier op te drukken open je het scherm met een overzicht van al je kassen.

Stap 3 - Nieuwe Kas toevoegen

Bovenaan de lijst van alle kassen, vind je de groene knop Nieuwe kas terug. Door hier op te klikken open je het scherm om een nieuwe kas aan te maken.

Stap 4 - Gegevens invullen

In het nieuwe scherm dat vervolgens opent, kan je alle parameters invullen om een nieuwe kas aan te maken.

Bij het aanmaken moeten de volgende parameters ingevuld worden:

• Kas Nr: Dit is het volgnummer van deze kas.
  • Kas naam: Hier wordt de naam van de kas ingevuld.
  • KadasterNr: Geef (optioneel) je kadasternummer in.
  • GLN Nummer: Geef (optioneel) je GLN Nummer in.
  • Teler: Hier wordt de teler aangeduid van de kas.
  • Land: Het land waar het perceel zich in bevindt.
  • Grondgebonden: Hier kan je aanduiden of het grondgebonden is.
  • Waterwinningsgebied: Hier duid je aan of het perceel in een waterwinningsgebied is gelegen.
  • Opmerkingen: Vrij invulveld waar je zelf nog iets kwijt kunt over de kas.

Naast de kasgegevens moet je ook de kas inrichting invullen:

• Lichtdoorlaadbaarheid: Hier vul je de lichtdoorlaadbaarheid uitgedrukt in µmol.
  • Kashoogte: Vul je de hoogte van de kas in.
  • Padbreedte: Vul de padbreedte in.
  • Verwarming aanwezig?: Hier geef je aan of er verwarming in de kas aanwezig is.

Stap 5 - Opslaan

Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld, kan je onderaan het scherm op Opslaan klikken. Vervolgens opent het overzicht van alle details van deze kas.  Als je hierna op Kassen klikt in de teeltmodule, zal deze kas in de lijst staan.