Hoe registreer ik een nieuwe voorraad van de gewasbeschermingsmiddelen?

Stap 1 - Spuitschrift module openen

Aan de linkerzijde van je scherm vind je de verschillende modules terug. Hier vind je de module Spuitschrift terug. Door hier op te klikken krijg je verschillende opties onder deze knop.

Stap 2 - Voorraad openen

In het overzicht dat zich onder Spuitschrift bevindt, vind je de knop Voorraad. Door hier op te drukken, open je de map Voorraad

Stap 3 - Logboek of Overzicht openen

Nadat je op Voorraad geklikt hebt, heb je nu de mogelijkheid om op Logboek of Overzicht te klikken. Als je overzicht op klikt open je een scherm met een overzicht van je gewasbeschermingsvoorraad. Indien je op Logboek klikt, verkrijg je alle transacties (invoer, uitvoer, behandeling,...) van jouw gewasbeschermingsmiddelen.

Stap 4 - Open je locatie

Indien je over meerder voorraadlocaties beschikt, kan je gewenste locatie openen door op de knop Open te klikken. Deze blauwe knop bevindt zich rechts, ter hoogte van de naam van de locatie in de kolom Acties. Je komt dan in een volgend scherm terecht.

Stap 5 - Nieuwe registratie

Bovenaan de overzicht van de voorraad of het logboek, vind je de groene knop Nieuwe registratie. Door hier op te klikken krijg je een keuzelijst waar je het type van registratie kan kiezen: invoer, uitvoer, restvloeistof, voorraadtelling.

Invoer
Deze registratie gebruik voor middelen die nieuw zijn binnengekomen.
Uitvoer
Werden de middelen uit de voorraad teruggestuurd? Dan kan je dat hier registreren.
Restvloeistof
Dit is voor als er teveel vloeistof in de tank gemaakt werd of er een verkeerd mengsel is gemaakt.
Voorraadtelling
Heb je je voorraad opnieuw geteld en wil je deze nieuwe aantallen ingeven. Als je voor deze optie gaat, wordt deze voorraadtelling gezien als nieuw startpunt. Alle gegevens die je zou aanpassen voor deze datum hebben geen invloed meer op de nieuwe voorraadtelling.

Stap 6 - Gegevens invullen

Bij het aanmaken moeten volgende parameters ingevuld worden:

• Locatie
    Dit wordt automatisch ingevuld.
  • Datum: Op welke datum werd deze voorraadregistratie gedaan
  • Handelaar*:
    Hier vul je de handelaar in waarvan je de producten hebt ingetrokken. Om een nieuwe handelaar toe te voegen, kan je op Nieuwe Handelaar klikken. We  verwijzen je ook graag door naar volgend artikel:
    Hoe voeg ik een nieuw contact toe?
  • Uitvoer naar*:
    Hier moet je aangeven naar waar je de middelen uitvoert.
  • Middel:
    Welke middelen wens je toe te voegen aan je locatie? Je kan het middel gaan toevoegen door op de groene knop Toevoegen te drukken. Selecteer daarna de locatie waar het middel opgeslagen staan. Nu zie je een lijn waar je je middel en de hoeveelheid kan invullen. Om het middel te verwijderen klik je op de rode knop Verwijderen naast de naam van het middel.

*Wat je te zien krijgt hangt af of je kiest voor invoer/uitvoer

Opgelet!

Als je een leeg vak hebt en je klikt daarna op opslaan gaan de gegevens niet opgeslagen worden. Je zorgt er dus best voor dat je alle velden hebt ingevuld.

Staat je middel niet in de lijst?

Je kan een aanvraag voor een nieuw middel doen door op de witte knop Middel niet gevonden? te klikken. Je wordt nu automatisch doorgestuurd naar de aanvraag voor een nieuw middel.

Extra

Wanneer je een invoer probeert te registreren, kan je ook de eenheidsprijs invullen van het middel dat werd aangekocht.

Stap 7 - Voorraadtelling uitvoeren

Als je ervoor kiest om een voorraadtelling uit te voeren krijg je volgend scherm te zien. Hier vul je de datum in vanaf wanneer deze van kracht is en wordt dit gezien als een nieuw startpunt. Alle handelingen die je uitvoert voor deze datum hebben geen invloed meer op de nieuwe voorraadtelling.

Vervolgens krijg je een overzicht van alle middelen en kan je de hoeveelheden indien nodig aanpassen.

Via de knop Toevoegen kan je extra middelen in de voorraadtelling meenemen.

Wens je bepaalde middelen niet op te nemen in de voorraadtelling, dan klik je op Verwijderen in de kolom Acties dat naast het middel staat.

Opgelet!

Als een middel NIET meer in stock is, pas je de hoeveelheid aan naar "0". De verwijderknop dient enkel om een middel niet in de voorraadtelling op te nemen.

Stap 8 - Voorraad opslaan

Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld, kan je onderaan op het scherm op de groene knop Opslaan klikken. Vervolgens krijg je een scherm met het overzicht van de voorraad.